Efter protest – brittisk skidåkare på prispallen

Andrew Young fick en glad överraskning. Bild: TT-AP/Matthias Schrader

Beslutet är värt 1 800 euro för Andrew Young.

Den ologiska tidsräkningen i säsongens sista världscuplopp i skidor i Quebec i Kanada snuvade britten Andrew Young på en pallplats.

Efter en överklagan har Young fått rätt. Alla tider ska räknas om och prispengarna omfördelas.

– Jag är lite chockerad. Jag hade egentligen gett upp det här, säger Young till NRK.

Andrew Young och amerikanen Simeon Hamilton låg långt efter Johannes Høsflot Klæbo och de andra toppnamnen inför världscupens avslutande jaktstart. De startade i en så kallad vågstart där åkarna sticker i väg med kort mellanrum. Hamilton startade före Young men Young var före Hamilton i mål.

När det sedan skulle räknas samman för att få en resultatlista för själva etappen hamnade Hamilton som trea och Young som fyra.

Young och Storbritanniens skidförbund överklagade till Internationella skidförbundets (Fis) överklagansinstans och fick rätt. Nu ska den verkliga åktiden beräknas för alla, både i herr- och damloppet, och nya resultatlistor ska tas fram. Då kommer Young få runt 1 800 euro, har NRK räknat ut, för tredjeplatsen.

Fis har flaggat för att man ska ändra beräkningsmodell för tidtagning i jaktstartsloppen till nästa säsong.

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning