Efter mors dag blir vädret kallare – regnskurar kan komma dagligen

Nästa vecka blir regnig, förutspår Meteorologiska institutet. Bild: Sofie Fogde/SPT

Temperaturen sjunker till under 10 grader från och med måndag.

Ett nederbördsområde drar över västra Finland på söndag kväll och fortsätter österut över hela landet på måndag, säger jourhavande meteorolog Helena Laakso vid Meteorologiska institutet.

Senast på söndag kväll börjar det regna i västra Finland, säger Laakso. I landets norra delar kan nederbörden komma som snö eller snöblandat regn.

Under mors dag kan temperaturen vara upp till 15 grader i vissa delar av Finland men sedan blir vädret kallare. Nästa vecka hålls temperaturen i regel under 10 grader även i södra Finland, och regnskurar kan förekomma dagligen hela veckan.

Nattfrost förekommer främst i norra och mellersta Finland.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning