Efter cupmästerskapet och grundseriesegern – BK förlänger kontraktet med Rönnberg

Det blir ett tredje och ett fjärde år som BK-tränare för Andreas Rönnberg. Bild: Lina Enlund

Andreas Rönnberg tränar BK-46 herrlag i handboll fram till våren 2023.

Andreas Rönnberg ersatte något överraskande Mikael Källman som tränare i Karisklubben BK-46 efter förra säsongen.

Rönnbergs första säsong som spelande tränare i BK har varit en succé. På onsdagen meddelade klubben att man förlängt kontraktet med Rönnberg.

I december vann klubben sin titel sedan 2006 då laget tog hem segern i finländska cupen efter att ha slagit Dicken i finalen med 24–22. I semifinalen föll dessutom Cocks som dominerat finländsk herrhandboll de senaste åren i suverän stil.

BK lyckades besegra Cocks också i handbollsligans grundserie. Den andra matchen mellan lagen slutade oavgjort då BK-46.

Rönnbergs BK-46 tog hem segern i grundserien efter seger över Dicken i den sista grundseriematchen. Karislaget har visat en enorm vinnarförmåga under Rönnbergs ledning då man vände underläge till seger i cupfinalen och satte segermålet i grundseriefinalen i slutsekunderna.

Tack vare framgångarna har Rönnberg och BK-46 förlängt kontraktet. Det ursprungliga kontraktet sträckte sig över säsongerna 2019–21 medan det nya gäller för ytterligare två säsonger. Det betyder att Rönnberg tränare sin fostrarklubb åtminstone fram till våren 2023.

– Vi har en spännande blandning av unga och äldre spelare och det ger mig utmaningar och möjligheter. Jag vill utvecklas som tränare och ledare och ser fram emot att jobba vidare med det här laget, säger Rönnberg i ett pressmeddelande.

– BK-46 ger mig nu möjlighet att under flera år bygga upp det nuvarande herrlaget och delta i arbetet för ett framtida BK-46 med egna juniorer.

BK-46 inleder den övre fortsättningsserien med hemmamatch mot Cocks på onsdag. Matchen i Karis börjar klockan 19.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Black Friday 2020 – erbjudanden hos Preeco.fi

Mer läsning