Efter årsskiftet fungerar kanske inte alla bankers nätidentifikation i myndigheternas tjänster

Från och med 1.1.2019 kommer det kanske inte att vara möjligt att identifiera sig i myndigheternas system via alla banker. Skärmdump från statens identifieringssida.Bild: SPT

Befolkningsregistercentralen har endast godkänt OP-bankens och Nordeas offerter för att möjliggöra identifiering med nätbankskoder, de andra bankerna är för dyra.

I ett pressmeddelande skriver Befolkningsregistercentralen att de oroar sig över medborgarnas möjligheter att identifiera sig i myndigheternas tjänster.

Enligt centralen var de andra bankernas prisnivå för hög och om de inte lyckas nå en överrenskommelse så kommer det inte att vara möjligt att identifiera sig i myndigheternas system genom bankerna efter 1 januari 2019.

I januari är det åtminstone möjligt att identifiera sig med mobil-identifiering, som erbjuds av operatörerna Telia, Elisa och DNA, elektroniskt id som utfärdas av polisen, samt genom bankerna OP och Nordea.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33