Helenius knockad i första ronden - Karriären kan vara över

Robert Helenius dröm om en VM-titelmatch gick eventuellt i kras i New York då förhandsfavoriten, före detta världsmästaren Deontay Wilder, vann tungviktsdusten på knockout i första ronden.

Lights out. Robert Helenius dröm dog i New York.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
16.10.2022 10:15 UPPDATERAD 16.10.2022 16:20
Wilder är en av de mest hårt slående boxarna och hans fruktade högerslägga däckade Helenius efter ett knappt tre  minuters boxning. Då hade den Borgåbördige Helenius inlett matchen i  New York piggt men defensiven svek honom då Wilder kom i en attack. Amerikanens fruktade höger träffade klockrent, Helenius gick ner och befann sig för en stund någonstans helt annanstans.
Helenius fördes till sjukhuset för läkargranskning efter matchen men meddelade senare via sociala medier att han är okej.
Wilder och Helenius känner varandra väl efter att ha sparrat många gånger mot varandra.
– Jag älskar dig Robert. Du är en fin fighter med ett stort hjärta, sade Wilder efter matchen.
Helenius gick rakt in i Wilders höger.
— Jag gillrade en fälla som Robert gick i. Jag hoppas att han återhämtar sig snabbt och kommer tillbaka. Han är min goda vän och en fin människa, säger Wilder.
Wilder lär få en titelmatch inom kort. För Helenius innebar förlusten med största sannolikhet att den stora drömmen tog slut. En seger hade öppnar dörrarna till en titelmatch. Förlusten innebar dessvärre att samma dörrar stängdes. Kanske för gott. 
Då Wilder och Helenius möttes på hotellet några timmar efter matchen antydde Helenius att karriären kan vara över.
—  Det var det. Jag är 38 år och har boxats i 25 år. Tack för att du gav mig möjligheten, säger Helenius.
Finländaren har gjort 35 matcher som proffs och vunnit 31 av dem. Förlusterna har kommit mot Johann Duhaupas, Dillian Whyte, Gerald Washington och Deontay Wilder.

ANDRA LÄSER