Idrott och motion är hans passion – och jobb

Matias Anthoni, 26, vet att han är lyckligt lottad och hans passion för sitt jobb är uppenbar och genuin. Men utbildningen till idrottsinstruktör på Arcada har inte bara gett honom behörigheten att få ett bra jobb, han har dessutom fått utveckla innehållet i det.

Matias Anthoni har all anledning att stå på händer av glädje. Han har efter sina studier till idrottsinstruktör vid yrkeshögskolan Arcada fått drömjobbet med fokus på motion, träning och hälsofrämjande. För alla nya studerande på institutionen öppnar sig i vår det röda nybygget Majsporten och dess faciliteter med bollhall och gym på översta våningen.
Den uppblåsbara fotbollshallen på Ärtholmen i Helsingfors sjuder av liv den här lördagsförmiddagen i januari. Ute skiner solen från en klarblå himmel, inomhus är belysningen dunkel och bullernivån hög medan knattarna kutar för allt vad tygen håller efter fotbollen. Pojkarna i PPJ Eira är födda 2011 och har namn som Kaarlo och Jaakko, Liam och Linus. Många har redan utvecklat ett gott öga för spelet, passar snyggt bollen åt lagkamraten och delar glädjen av ett lyckat mål med samma gester som spelarkollegor i Champions League.

ANDRA LÄSER