Benjamin Peltonen: ”Jag känner att jag fått vara mig själv”

Två dagar efter segern i Tanssii tähtien kanssa har Benjamin Peltonen hunnit ta igen sig efter en tung höst och segerrusig efterfest. Nu blickar han framåt mot nya projekt. Men fortfarande känns segern ”helt surreal”.

Benjamin Peltonen upplever att han funnit en vän i danspartnern Saana Akiola som han vann tv-danstävlingen Tanssii tähtien kanssa tillsammans med i söndags.
Malin Slottemalin.slotte@hbl.fi
22.11.2022 19:00 UPPDATERAD 22.11.2022 19:27
Dagen efter finalen i tv-danstävlingen Tanssii tähtien kanssa gav vinnaren Benjamin Peltonen inga intervjuer. Han var hemma och tog igen sig efter segerfesten och en lång höst fylld av dansträning sex dagar i veckan, och tv-direktsändning den sjunde dagen. Men tisdag morgon var han ”up and going” igen och gästade morgon-tv och gav intervjuer.
– Jag har ännu inte fattat att det är slut nu. Det är så mycket som har hänt att jag inte hunnit sätta mig ner och fundera. Men vitsi så siisti att jag vunnit hela TTK, programmet man kollat på sedan man var liten. Först var det helt otroligt att få vara med, sedan helt surreal att vinna.
Finalprogrammet gick som en dans för honom; han och danspartnern Saana Akiola fick fulla tior av domarna för sina tre dansnummer i finalen. De vann tävlingen i söndags med 56 procent av tittarrösterna.

ANDRA LÄSER