Ed Sheerans konsert orsakade trafikkaos

Ed Sheeran under gårdagens konsert vid Malms flygplats. Bild: Emmi Korhonen/Lehtikuva

HRT:s biljettapplikation kraschade och tågen ut till Malms flygplats, där Ed Sheerans konsert hölls, var väldigt fullsatta. HRT har gått igenom gårdagens arrangemang för att undvika att samma problem uppstår i dag.

Under eftermiddagen var det väldigt långa köer till biljettautomaterna vid Helsingfors järnvägsstation. Det har delvis berott på den stora mängden besökare till Ed Sheerans konsert. Den första konserten hölls i går och i kväll är det dags igen.

Joona Packalén, informationsplanerare vid Helsingforsregionens trafik, säger att HRT har gått igenom alla arrangemang och att man anstränger sig så att det som hände i går inte ska upprepas.

Packalén tillägger att det var väldigt mycket människor i tågen som gick ut till Malm men annars fungerade allt som vanligt.

Enligt ett pressmeddelande kommer HRT att erbjuda ytterligare turer med tåg, bussar och metro under onsdag och torsdag. I-, P-, N- och T-tågen har flera avgångar och längre tåg och även -L tåget till Esbo och Kyrkslätt samt -Z tåget till Kervo och Lahtis har ytterligare trafik nattetid.

Det finns bara några busslinjer som man kan ta sig till Malms flygplats med, därför rekommenderar HRT att resa med tåg. Metron går två timmar längre än normalt under natten mellan onsdag och torsdag.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning