Allt fler finländare väljer en vit månad – utsålda biljetter till nykter nattklubb i Helsingfors

Biljetterna till Darravapaas alkoholfria klubb Sober furios som arrangeras den 23 mars på nattklubben Kuudes linja i Berghäll är utsålda. – Vi hoppas att människor ska kunna dansa och njuta utan att vara rädda för att bli trakasserade, säger en av arrangörerna, Katri Ylinen.

– Vill jag dansa efter jobbet kan jag gå direkt till dansgolvet. Jag rekommenderar alla att testa. Känns det jobbigt är det helt okej och då är det intressant att fundera på varför det känns jobbigt. Vad är det för känslor som gör att du vill ha en drink? Varför känner du dig obekväm?
04.03.2022 06:00 UPPDATERAD 04.03.2022 10:53
Att vakna upp med bakfylla, ångest och rädslan över att ha gjort något pinsamt kvällen innan är en verklighet för många. Katri Ylinen var inget undantag.
– Det slutade med att jag skickade förlåt-sms till mina vänner trots att ingenting hade hänt. Jag tror att alkoholen påverkade min mentala balans för mycket, säger Ylinen.
Ylinen har varit nykter i tre år och driver sedan ett år tillbaka Instagramkontot och gemenskapen Darravapaa tillsammans med affärspartnern och vännen Laura Wathén. Nu arrangerar de Helsingfors första alkoholfria klubb, Sober furious på Kuudes linja i Berghäll.

ANDRA LÄSER