Undersökning: Nätporren har ökat i coronatider

Coronaepidemin påverkar finländarnas sexliv på olika sätt. Bland annat visar en undersökning att finländare har mindre sex nu när man mest rör sig hemma.

De flesta rör sig endast i hemmet som en konsekvens av coronaepidemin. Det har bland annat lett till att folk använder sig mer av nätporr. Foto: Sofie Fogde/SPT
SPT
03.04.2020 17:21 UPPDATERAD 03.04.2020 17:22
En undersökning gjord av nätbutiken Huippukiva visar att nätporren har ökat som en konsekvens av coronaepidemin. Det uppger företaget i pressmeddelande.
Enligt undersökningen ser nästan hälften av männen på nätporr. Av kvinnorna svarade endast 13 procent att de använder sig av nätporr. Åldersgruppen som använder sig av mest nätporr är 18-24. Av dem uppgav 59 procent att de tittar på porr. Endast 6 procent i åldersgruppen 65-79 år uppgav att de använder sig av nätporr.

Folk har mindre sex

Undersökningen visar också att folk har mindre sex i coronatider. 13 procent av de som lever i ett parförhållande uppgav att de har mindre sex. Speciellt är det personer i åldern 35-49, personer i huvudstadsregionen och föräldrar som vistas hemma som har mindre sex. Nästan 75 procent svarade att det har lika mycket sex som vanligt. 7 procent uppgav att de har mer sex, speciellt de under 25 år.
Undersökningen visar ändå att majoriteten (drygt 56 procent) är nöjda med sitt sexliv.
Undersökningen genomfördes av Taloustutkimus under tiden 30-31 mars. 1 264 personer deltog i undersökningen.

ANDRA LÄSER