ANNONS

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Drömmer du om en lyxig diamantring eller ett par unika örhängen? Till dig själv eller kanske som gåva? Att välja ett vintage- eller second hand-smycke ger dig många möjligheter att förverkliga drömmen och få en personlig accessoar som bär på en alldeles egen historia.

Annons
Pärldiamantring 18k guld Holmastos pris 645 € Allians diamantring 0,77ct, 18k guld Holmastos pris 1 290 € (riktpris 1 750 €)
Pre loved-konceptet är i dag populärt, inte minst av miljöskäl, och passar extra bra då det gäller kvalitetssmycken med äkta ädelstenar och -metaller.
– Diamant- och guldsmycken är i princip eviga. Att köpa dem second hand kan ses som lyxrecycling av bästa slag, säger Tiina och Jonas Tuomivaara.
Paret har själva köpt några av sina allra käraste smycken från familjeföretaget Holmastos omfattande vintage- och second hand-utbud, däribland de egna förlovningsringarna och Tiinas vigselring. Numera är Holmasto alltid deras första val då det gäller smyckesuppköp.
– Vill man ha smycken av det mer praktfulla slaget får man mer för samma peng än om man skulle gå till en vanlig guldsmedsaffär. Dessutom är vintagesmycken betydligt mer personliga och bär på en historia som ger dem mervärde, säger Joonas.
Också hållbarhetsaspekten har betydelse påpekar Tiina.
– Varför slösa energi och resurser på gruvdrift och nyproduktion när det finns så mycket redan tillverkade guld- och ädelstenssmycken att välja mellan?

Utbud i egen klass

Medan Tiina gillar det klassiskt eleganta och smycken som kan användas både till vardag och fest har Joonas inget emot att sticka ut och bryta mot det konventionella.
– Jag ser smycken som ett sätt att uttrycka den egna personligheten. I dag då det pratas mycket om det personliga varumärket tycker jag det skulle vara lite lustigt om dina smycken inte skulle signalera något annat än en dyr prislapp, säger han.
Oberoende av stil är utbudet hos Holmasto helt i sin egen klass.
– Det kan hända att du fastnar för något du inte hade tänkt dig eller ens hade kunnat föreställa dig. Alla smycken som säljs i affären är högklassiga men ändå allt annat än mainstream.
Att gå in i affären, som har en lång bakgrund med handel av värdesaker, är en upplevelse i sig.
– Du har en massa spännande föremål omkring dig och betjäningen är bra och professionell. Alla som står bakom disken vet massor om smycken och ädelstenar och det finns också kunskap om olika reparations- och restaureringsåtgärder. Man blir lika imponerad varje gång. Jag kommer inte på någon annan butik i centrum av Helsingfors där man skulle få lika skräddarsydd service, säger Joonas.

Utmärkta gåvor

Till det som bidrar till att Holmasto för paret Tuomivaara drar det längre strået jämfört med andra guldsmedsaffärer hör möjligheten att förutom köpa också sälja smycken.
– Om man har smycken som legat oanvända i lådan i ett par års tid tycker jag att man kan låta dem gå vidare och ge glädje åt någon annan istället, säger Tiina.
Då Joonas som bröllopsgåva köpte ett par diamantörhängen åt Tiina sålde han samtidigt en ring som han inte använt på länge.
– I slutändan gjorde jag till och med ett litet ekonomiskt plus. Det vågar jag påstå att inte hör till vanligheterna då du köper diamantörhängen åt din fru, säger han.
Då vänner och arbetskollegor ber om tips på gåvor brukar Tiina och Joonas hänvisa dem till Holmasto och utbudet som finns där.
– En gåva behöver inte alltid vara något nytt. Ett vintagesmycke är oberoende av ålder dessutom alltid nytt för sin nya ägare.
www.holmasto.com

Brett urval
Urvalet vintage och second hand-smycken är brett och ger dig möjlighet att hitta ett unikt smycke som passar din stil och personlighet.
Historia
Holmasto har valt ut de bästa vintagesmyckena till försäljning och återställt dem till sin ursprungliga glans. Genom att handla vintage får du ett smycke som bär på en historia som du i din tur för vidare.
Klimatsmart
Vintage- och second hand-smycken är ett val för den medvetna konsumenten. Att köpa ett redan tillverkat diamant- eller guldsmycke är miljövänligare än att köpa nytt.
Högklassigt till lägre pris
Vintage- och second hand-smyckenas prissättning baserar sig främst på material. Att Holmasto köper sina smycken direkt från kunderna bidrar till att minska kostnaderna.
I toppskick
Alla vintagesmycken som säljs i affären har genomgått noggrann granskning. De har tvättats i en ultraljudstvätt, polerats och fått ingraveringar avlägsnade. Alla åtgärder utförs i affären och i samarbete med guldsmeder, urmakare och gemmologer.

• Grundat 1949. Drivs av samma familj i tredje generationen.
• Verkar i egna lokaler vid Alexandersgatan 50 i Helsingfors.
• Betjäning inom tre specialområden: ur och smycken, mynthandel, auktioner.
• Kunder är välkomna att ta föremål för värdering till affären på Alexandersgatan. En del av föremålen som är till salu i affären, hittar man också i webbutiken.
Holmasto - Kvalitet och expertis sedan 1949
Alexandersgatan 50 Helsingfors
shop@holmasto.com
Att köpa diamant- och guldsmycken som vintage eller second hand är lyxrecycling av bästa slag tycker Joonas och Tiina Tuomivaara.
1. Diamantarmband 2,51ct, diamanter av hög kvalitet, River / Vvs1 Holmastos pris 2 450 € 2. Diamantring 14k guld, Holmastos pris 960 € Diamantring 0,56ct, 14k guld, Holmastos pris 3 290 € (riktpris 4 500 €)
3. Pärldiamantring 18k guld Holmastos pris 645 € Allians diamantring 0,77ct, 18k guld Holmastos pris 1 290 € (riktpris 1 750 €) 4. Blå safir- och diamantring 14k vitguld Holmastos pris 2 520 € (riktpris 3 600 €)
5. Diamantörhängen, syntetiska blåa safirer, 14k guld Holmastos pris 1 240 € (riktpris 1 500 €) Diamantörhängen, diamanter av hög kvalité, 0,60ct RIVER D-E / Vs1, 18k vitguld Holmastos pris 1 990 € (riktpris 3 700 €) 6. Diamantring 0,56ct 18k vitguld Holmastos pris 1 290 € (riktpris 1 630 €)
Sebastian von Schantz med hustrun Erika driver Holmasto i redan tredje generationen.