Maria Sid leder konsertspektakel i Mariehamn

Saara Aalto och Lasse Berghagen är två av artisterna som uppträder på en finsk-svensk-åländsk jubileumskonsert i Mariehamn.

Maria Sid.
23.07.2017 07:52
Då den åländska affärsmannen och kulturmecenaten Anders Wiklöf fyllde 70 år i fjol somras, bjöd han 6 000 ålänningar på sommarkonsert med artister som Robert Wells, Linda Lampenius, Charlotte Perrelli, Johan Boding och Lagaylia.
Också i år bjuder Wiklöf på en så kallad 25 juli-konsert, den här gången för att fira Finlands 100-årsjubileum
– Åland ligger mitt emellan Finland och Sverige, och är såväl en geografisk som känslomässig förbindelselänk mellan Finland och Sverige. Vad är då mer naturligt än att hylla 100-årsjubileet med en magnifik finsk-svensk-åländsk konsert just i hjärtat av Mariehamn, säger Anders Wiklöf i ett pressmeddelande.
Platsen är Miramarparken i centrala Mariehamn, och precis som i fjol är inträdet gratis. Antalet sittplatser är dock begränsat till 3 500.
Uppträder gör finländska, svenska och åländska artister och fokus ligger förutom på hundraåringen också på vänskapen mellan Finland och Sverige samt på den musikskatt länderna värnar om.
Programledarparet utgörs av den folkkäre dalmasen Kalle Moraeus och skådespelerskan Maria Sid, som ligger i startgroparna för att regissera musikalen Chess i Helsingfors. Bland övriga artister märks Saara Aalto, Lasse Berghagen, Tommy Nilsson, Jannike, Lennie Norman, Lagaylia samt åländska Cajsa Hallbäck och Emilia Alm.
Konserten kommer att avslutas med ett fyrverkeri, signerat den åländske fyrverkerimästaren Johan Holländer.

ANDRA LÄSER