Ebba Håkans är chefredaktör för Studentbladet 2019

Ebba Håkans är Studentbladets chefredaktör 2019. Bild: Rafael Donner

Studenttidningen söker nu en engagemangsredaktör som ska efterträda Håkans.

Ebba Håkans från Replot i Österbotten tar över som chefredaktör för Nordens äldsta studenttidning, skriver Studentbladet i ett pressmeddelande. Svenska Studerandes Intresseförenings årsmöte har valt 28-åriga Håkans för att leda studenttidningen 2019.

– Jag vill arbeta för en mångsidig journalistik, som både engagerar och gör skillnad. Studentbladet ska vara en tidning som alla svenskspråkiga studerande i huvudstadsregionen kan relatera till. Inga ämnen är för små och inga ämnen är för stora, säger Håkans i pressmeddelandet.

Håkans har studerat statsvetenskap med masskommunikation vid Åbo Akademi och har arbetat flera år som frilansare, bland annat för Hufvudstadsbladet. Håkans har arbetat för Studentbladet sedan hösten och nu söker tidningen en engagemangsredaktör i hennes ställe.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning