Cainberg: Ett svårt beslut – båda alternativen kan motiveras

HIFK:s Linda Cainberg fick inte avsluta säsongen som hon planerade – med guldmedaljen kring halsen.

Linda Cainberg säger att hela säsongens insatser känns onödiga då inga medaljer delades ut.
Handbollförbundet ställde in säsongen 2019-20 under sitt styrelsemöte på torsdag kväll. Samtidigt bestämde styrelsemötet att ingen mästare kommer att utses då säsongen inte spelades klart och att platserna i de europeiska ligorna delas ut enligt rankingen som görs utifrån placeringarna i grundserien.
HIFK var etta i damernas FM-serien medan BK-46 tog hem segern i herrarnas serie. Men mästare blir ingetdera laget inte. BK:s ordförande Björn Siggberg uttryckte sitt missnöje över situationen i en intervju för HBL. Han tycker att förbundet borde ha utsett Karisklubben till mästare eftersom laget var etta i grundserien.
IFK:s veteranspelare Linda Cainberg är kluven till förbundets beslut.
– Det är en svår fråga och jag är 50/50 för vad som varit det bästa alternativet i det här läget, säger hon och utvecklar sitt resonemang:
– Jag kan tänka mig at det är tävlingsidrott som inte slutfördes och då blir ingen mästare. Men jag kan också tänka mig att det är tävlingsidrott och nu kastas hela säsongen i soporna och allt är gjort i onödan.
Cainberg anser att förbundet bra kunde ha delat ut medaljer eftersom grundserien var slutspelad.
– Det är förstås lätt att ha den åsikten då vi var etta i tabellen, säger hon.
– För de andra lagen spelar det säkert inte så stor roll att medaljerna inte delas ut då de ändå inte hade blivit mästare.
Cainberg säger att inget alternativ säkert hade gjort alla nöjda och att samtliga lag och spelare är besvikna över att tvingas avsluta säsongen utan vårens höjdpunkt.
– Skit är det i vilket fall som helst, summerar hon.
– Båda alternativen kan motiveras och jag vet inte vilket som varit det rätta.

ANDRA LÄSER