Ny stämning kring dödsolyckan: "Baldwin spelade rysk roulette"

Den amerikanske skådespelaren Alec Baldwin har fått ännu en stämning emot sig efter dödsolyckan vid inspelningen av filmen "Rust".Stjärnan påstås nu ha varit oaktsam och ska ha valt att "spela rysk roulette" med säkerheten under inspelningen.

Mamie Mitchell till vänster, med sin advokat Gloria Allred.
Förra veckan stämdes Baldwin, tillsammans med den vapenansvariga Hannah Gutierrez-Reeds, av ljusteknikern Serge Svetnoy för att "genom vårdslöshet eller underlåtenhet" ha orsakat olyckan som dödade fotografen Halyna Hutchins.
Hutchins dog efter att ha träffats av en skarp kula från ett filmvapen, som avfyrades av Baldwin under filminspelningen av "Rust" i New Mexico förra månaden.
Nu har en andra stämning mot stjärnan lämnats in, den här gången av manusansvarige Mamie Mitchell, som var den som ringde SOS efter dödsolyckan.
Mitchell anklagar Baldwin och hans medproducenter för misshandel, avsiktligt tillfogande av känslomässigt lidande och avsiktligt tillfogande av skada.
– Händelserna som ledde till att herr Baldwin sköt en laddad pistol beror inte på enkel vårdslöshet. Baldwin valde att spela rysk roulette utan att låta någon kontrollera vapnet, säger Mitchells advokat Gloria Allred till reportrar i Los Angeles.
Hutchins dödades under en scen där Baldwin avfyrade ett vapen direkt mot kameran. Vapnet hade innan repetitionen godkänts och skulle endast innehålla lösa skott, men visade sig trots det innehålla ett skarpt skott som omedelbart dödade Hutchins.
Enligt stämningen borde vapnet ha testats först i närvaro av stjärnan för att visa att det var säkert, något som inte gjordes.
ANDRA LÄSER