Yaris är en bil för alla åldrar

Det är sex år sedan Toyota Yaris förnyades senast. Därför känns den nya fjärde generationen som ett stort steg framåt. Allt tyder på att bilen förblir favoriten i fyrametersklassen, i synnerhet som det bara är Yaris som kan erbjuda en hybridversion.

SNÅLJÅP. I hybridversion kör man lätt hälften av tiden på el. Det inverkar kraftigt på bränsleförbrukningen som anges till 3,3 liter i snitt.
LOCKANDE. Vill man ha en hybrid behöver man inte söka sig till stora och dyra bilar. Yaris kostar under 20 000 euro.
Det finns en Toyota Yaris för de flesta temperament. Instegsmotorn är en enlitersmotor som är bra i sin klass, men som i praktiken kan kännas andfådd på ojämnare underlag än de holländska vägar där provkörningen gjordes. Knappt 70 hästkrafter kombineras med en del buller från motorrummet när de tre cylindrarna kämpar hårt. I synnerhet ramperna in på större vägar kan vara en utmaning om trafiken är tät. Det ska tilläggas att oljudet bara finns i trecylindersversionen, de övriga är föredömligt isolerade.
Alternativet kan vara Toyota Yaris 1.5, som vi testade med både manuell växellåda och automat. I väntan på alternativ till förbränningsmotorn är det här en välkommen nyhet som är effektivare och bränslesnålare än motorn på 1,3 liter som den ersätter. Väljer man den får man en tystgående bil med resurser för både uppförsbackar och omkörningar. 110 hästkrafter och ett vridmoment på 136 Nm är utbytet för en beräknad förbrukning på 5,5 liter. Utsläppet är 112 gram koldioxid per kilometer. Om den smidiga manuella lådan känns jobbig kan man välja den sexstegade automaten som är välkalibrerad för både landsväg och stadskvarter.

Snål hybrid

Bränslesnålast bland motoralternativen är naturligtvis hybridversionen med en angiven förbrukning på 3,3 l/100 km och CO2-utsläpp på 75 gram per kilometer. De uppkopplade bilarna visade att majoriteten av teamen utan ansträngning körde 40-60 procent av tiden på el. Under den tiden körde vi 20-40 procent av sträckan utan att förbränningsmotorn behövde göra ett dyft. Till skillnad från en laddhybrid som man kan strunta i att ladda genererar den klassiska hybridtekniken elektricitet bara när bilen rullar och bromsar, viket gör att körningen blir en ständig växling mellan drivmedlen.
Dieselalternativet blir knappast speciellt vanligt i Finland, men det finns en motor på 1,4 liter och 66 hästar för den som så önskar.
ELEKTRONIK. Yaris är numera standardutrustad med krockvarnare. Bildskärmen innehåller navigator och mycket annat, inte minst hybridbversionens förbrukningsgrafik.

God vardagskomfort

Föraren kan gläda sig åt att den elektriska styrservon förbättrats sedan förra generationen. Styrningen är exakt och det är lätt att hålla linjen på raka vägen.
Den bästa körställningen hittar man relativt snabbt, men plastspakarna känns lite svajiga och lägena inte ligger så tätt som man kunde önska. Ratten kan justeras både i höjd- och längdled. I mitten av instrumentbrädan finns en bildskärm på 4,2 tum med navigering och många andra funktioner.
PLUS OCH MINUS. 286 liter bagage är kanske inte alltid tillräckligt för fyra vuxna.
I baksätet kan det fortfarande bli trångt om man utnyttjar alla sittplatser, och bagageutrymmet sväljer bara 286 liter.

Automatbroms standard

Det lite plastiga intryck man får av interiören kompenseras av den säkerhetsutrustning som finns gömd i bilen. Automatbromssystemet Pre-Collision som minskar risken för krockar har också en filvarnare som signalerar om man glider i väg åt endera sidan. Beroende på utrustningsnivå ingår också en sensor som känner igen trafikmärken.
Designmässigt blev den kraftigt ansiktslyfta bilen en del av Toyotas förbättrade formspråk. I synnerhet fronten är lagom uppkäftig. I övrigt har Toyota följt sitt klassiska recept att lyssna på kunderna och inte ändra på det som verkar fungera.
Nya Toyota Yaris säljs redan i Finland. En av fem bilar som säljs i den här storleken är en Yaris. En av förklaringarna är att modellen alltid attraherat köpare över hela åldersspektret.
Beroende på utrustningsnivå och motor kostar bilen från 15 358 euro och uppåt. Hybridversionen startar vid 19 908 euro.

Toyota Yaris 1,5 VVT-I Hybrid

Pris: 19 908 €
Slagvolym: 1 497 cc/4 cyl.
Effekt: 45 kW (elmotor)
Effekt: 100 hp/74 kW (kombinerat)
Vridmoment: 169 Nm (elmotor)
Vridmoment: 111 Nm/3 600-4 400 rpm (bensinmotor)
Topphastighet: 165 km/h
Acceleration 0-100: 11,8 sek.
Snittförbrukning: 3,3 l/100 km
CO2-utsläpp: 75 g/km (med start-stopp)
Bagageutrymme: 286 liter
Mått (L/B/H): 3 945/1 695/1 510 mm
Vikt: 980-1 040 kg
Bränsletank: 36 liter
Batterikapacitet: 6,5 Ah
PLUS
Låg förbrukning, bra ljudisolering snygg facelift
MINUS
Bagageutrymmet, baksätet, plastig inredning
ANDRA LÄSER