Situationen över i Gammelbacka – en är gripen, en förd till sjukhus

Flera polispatruller och ambulanser deltog i en våldsrelaterad utryckning i Borgå på fredagen. Polisen har gripit en person under eftermiddagen, rapporterar tidningen Östnyland.

En person skadades i våldsdådet i Gammelbacka i Borgå.
Sara Björklundsara.bjorklund@hbl.fi
24.03.2023 13:11 UPPDATERAD 24.03.2023 17:12
En person skadades i ett våldsdåd i Borgå under fredagseftermiddagen. Polisinrättningen i Östra Nyland meddelade kring klockan 12.30 att flera patruller deltog i ett våldsrelaterat uppdrag i Gammelbacka, Borgå.
– En person skadades och fick vård på platsen, säger kommissarie Olavi Merihaara.
Kring klockan 13.30 kunde polisen meddela att farosituationen är över. Merihaara uppger till tidningen Östnyland att en person gripits. Den skadade personen får vård på sjukhuset men hens koppling till våldsdådet kommer också att utredas.
– Enligt anmälan som vi fick in grälade två personer vid Sältingsvägen, och enligt anmälan hade ett skjutvapen möjligen tagits fram. Polisen kom dit med en större styrka eftersom det var en höghusmiljö, vilket innebär att det samtidigt är en beskyddande insats. Alltså att utomståendes säkerhet tryggas.
– Vi har beslagtagit föremål, och vi reder ut saken. Det som vi beslagtagit påminner om ett skjutvapen. Jag går inte in på saken mer detaljerat, säger Merihaara till ÖN.
Polisen fortsätter utreda fallet.

ANDRA LÄSER