GrIFK:s försprång räckte – tvåmålsförlust gav FM-brons

KyIF avslutade säsongen med en bortaseger i Grankulla men FM-bronsmedaljerna går i år till GrIFK. Det sammanlagda resultatet efter två bronsmatcher skrivs 50–46 i Granilagets favör.

Johanna Hilli är en stor orsak till att GrIFK vann FM-brons. Arkivbild.
Efter en paus på åtta år är Grankulla IFK:s damer FM-medaljörer igen. Den avgörande andra bortamatchen slutade i en hemmaförlust med 22–24 men då GrIFK i den första matchen skaffat sig ett sex måls försprång räckte även en förlust till att sätta stopp på medaljtorkan.
– Jag är mycket stolt över bronsmedaljen och över säsongen. Vi har utvecklats massor. Jag tycker att KyIF spelade två bra matcher och gav oss ett bra motstånd ända till slut, säger GrIFK:s chefstränare Gustaf Ahlroos.
GrIFK ledde med två mål i paus och med tre mål då en kvart återstod av matchen. KyIF vände matchen med sex raka fullträffar och snyggade till det sammanlagda resultatet till 50–46.
– Vi spelar en bra match i dag och kan vara nöjda. Meningen var att vi skulle vinna i dag, men Grani hade för mycket försprång. Jag är glad att vi fick spela mot GrIFK och motståndet var hårt i båda matcherna. De är värda bronset. Vi är dock nöjda med säsongen, säger KyIF-tränaren Birgitta Lindholm.
ANDRA LÄSER