Ligan ställer inte in slutserierna- ännu

Veikkausliigas styrelse fattade åtminstone inte ännu något beslut om att avsluta ligasäsongen i och med grundserien. I stället försöker man genomföra de planerade övre och nedre slutserierna.

HJK är favorit att ta hem titeln oavsett om det blir en övre slutserie eller inte.
Jonas von Wendt
28.10.2020 17:13 UPPDATERAD 28.10.2020 17:29
Veikkausliiga hoppas och tror att man kan genomföra samtliga inplanerade 27 omgångar. Men det är i sista hand Bollförbundet som fattar ett slutgiltigt beslut. Enligt den ursprungliga planen skulle ligans slutserier ha avslutats 22 november men nu behövs ett specialtillstånd av Bollförbundet som skulle gälla november månad ut.
- Styrelsen har fattat beslutet att vi försöker genomföra slutserierna. Men om Bollförbundet inte går med på att förlänga deadlinen till slutet av november blåser vi av ligan då grundserien är avklarad, skriver ligan i ett pressmeddelande.
Enligt planen skulle grundseriens sista omgång spelas fjärde november. Coronaviruset har skjutit upp en del matcher under de senaste veckorna och det finns inga garantier för att matcherna kan genomföras fjärde november. Smittofall i en eller ett par klubbar leder oundvikligen till att grundserien förlängs.
Veikkausliiga meddelade också att man tar i beaktande möjligheten att slutserierna inte kan slutföras. Då skulle placeringarna i tabellen bestämmas på basis av de fullständiga spelomgångar som genomförts.
Veikkausliiga kan blåsa av säsongen efter grundserien men för det krävs att nio av tolv ligaklubbar ställer sig bakom beslutet.
Bollförbundets styrelse sammanträder på torsdag kväll och tar beslut i frågan.

ANDRA LÄSER