Polis slog till mot knarkhandel i Puhos: "Det krävs åtgärder för att återställa ordningen"

Polisen effektiverar bevakningen av köpcentren i östra Helsingfors där narkotikahandeln ökat den senaste tiden.

Polisen effektiverar övervakningen av köpcentret Puhos.
Mellan den 26 maj och 12 juni genomförde Helsingforspolisen omfattande tillslag mot narkotikahandeln i Botby gård och Gårdsbacka. Flera gripanden skedde och polisen beslagtog stora mängder narkotika.
Polisen har den senaste tiden fått flera tips om att en omfattande försäljning av narkotika skett i köpcentren Puhos i Botby och i Gårdsbacka köpcentrum.
– En del av områdets företagare och invånare är oroliga över situationen. Vi ansåg att för att upprätthålla ordningen så krävs det åtgärder av oss, säger kommissarie Jari Friman.
I polisens tillslag kom det fram att det säljs mycket cannabis i köpcentren och i närheten av dem. Det har också kommit fram att i en del av Puhos barer och restauranger säljs illegalt snus.
– Distributionen av narkotika, penningtransaktionerna och övervakningen av handeln är noggrant organiserad, säger Friman.
– Polisen beslagtog cannabis, amfetamin, subutex- och ecstasytabletter, snus och kontanter, säger Friman.
Polisen grep också tolv efterlysta personer och fyra av dem utvisas från Finland. Enligt Helsingforspolisen kommer man att fortsätta med en synlig bevakning av köpcentren i öst.

ANDRA LÄSER