14-åring rånades och misshandlades av jämnåriga i Lillhoplax – de misstänkta pojkarna utsattes sedan för rån av offrets närstående

Ett 14-årig pojke rånades i början av februari av tre jämnåriga pojkar. Snapchat-videor avslöjade misshandel och rån – han blev av med sin tröja.

Polisen misstänker tre tonårspojkar för rån, och två vuxna för rån av dessa tonårspojkar.
Nathalie Koskinennathalie.koskinen@hbl.fi
21.03.2023 22:23
Den 14-årige pojken blev stoppad av tre pojkar han kände när han gick till butiken i Munksnäs. De misstänkta rånarna är i 14 till 16-års åldern och misstänks ha beslagtagit pojkens telefon och sedan fört honom till en källare i Lillhoplax. 
De misstänkta rånade offret på hans tjocktröja. Två av pojkarna filmade hur de misshandlade offret och lade ut videorna på Snapchat. 
Offret släpptes ur källaren och hans anhöriga som sett videorna av misshandeln ringde larmcentralen.
Polisen misstänker att offret har blivit misshandlad både på vägen till källaren och i källaren.

De tre pojkarna rånades på deras telefoner

Två vuxna personer ur källaroffrets nära krets misstänks för rån, tvång och frihetsberövande. De misstänkts  tvingat in den ena misstänkta pojken i sin bil och kört i väg. I bilen misstänks de ha tagit pojkens telefon och sagt åt honom att öppna den.
– Vi misstänker att de vuxna fick tag på telefonerna till de två misstänkta i källarrånet genom våld eller hot om våld. Man misstänker också att de tvingat pojkarna att öppna sina telefoner eller att ge deras åtkomstkoder, säger utredningschef Sampo Suomala vid Helsingforspolisen. 

ANDRA LÄSER