Teknologiindustrin och Industrifacket nära löneuppgörelse

Den strejkvåg som sett ut att blåsa upp kan bli betydligt lindrigare sedan Teknologiindustrin och Industrifacket nådde ett förhandlingsresultat på fredagen.

Industrifackets ordförande Riku Aalto har accepterat riksförlikningsmannens medlingsbud i avtalsförhandlingarna med Teknologiindustrin. Om båda parternas styrelser godkänner förhandlingsresultatet avblåses två utannonserade strejker. Fackstyrelsen samlas på söndag.
Peter Buchertpeter.buchert@hbl.fi
03.02.2023 14:45
Teknologiindustrin och Industrifacket har nått ett förhandlingsresultat om en löneuppgörelse, uppger riksförlikningsmannen på Twitter. Båda parternas ledning måste ytterligare godkänna lösningen för att de ska nå ett avtal.
Industrifackets ordförande Riku Aalto skriver på Twitter att förbundsstyrelsen ska ta ställning till förhandlingsresultatet på söndag.
Parterna har förhandlat länge under riksförlikningsman Anu Sajavaaras ledning, och som en följd av tidigare misslyckanden gick facket i strejk onsdag–fredag den här veckan. Det skedde sedan facket hade förkastat ett tidigare medlingsbud.
Ett genombrott kunde vara betydelsefullt eftersom avtalet i den här branschen kan fungera som vägledande i flera andra branscher.

ANDRA LÄSER