Ryanair varnar om flygstopp mellan EU och Storbritannien

Budgetflygbolaget Ryanair är oroat över effekten av brexit på flygtrafiken mellan EU och Storbritannien. Bolaget vädjar till den brittiska regeringen om att regleringen av flygtrafiken ska lösas så tidigt som möjligt under brexitförhandlingarna.

Om allt går som planerat lämnar Storbritannien EU exakt om två år.
Ryanair påpekar att den brittiska regeringen antingen måste ingå ett bilateralt avtal om flygtrafiken med EU eller förlita sig på de mycket vagare WTO-reglerna.
– Nio månader efter folkomröstningen är vi inte ett dyft klokare. Det är oroande att den brittiska regeringen inte har någon plan B, säger marknadsföringsdirektören Kenny Jacobs i ett pressmeddelande från Ryanair.
Flygbolaget säger att det är möjligt att flygen stannar upp efter mars 2019. Den bästa lösningen enligt bolaget vore ett bilateralt avtal mellan britterna och EU. Ryanair efterlyser beslut före mitten av 2018, då tidtabellen för 2019 slås fast.
– Nu när Storbritannien ska lämna EU och Open Skies-avtalet finns det en uppenbar risk för att det inte går flyg mellan EU och Storbritannien, åtminstone inte under en viss tid efter mars 2019, varnar Ryanair.

ANDRA LÄSER