PSG:s passivitet förde tankarna till svunna tiders italienska landslag

Är hungern att vinna större än rädslan att förlora? En ständigt återkommande frågeställning inom idrotten. Den mentala styrkan hos en individ eller ett kollektiv avgör ofta då två jämnstarka kombattanter ställer upp mot varandra. Modighet och initiativ brukar belönas oftare än feghet och passivitet. Det fick PSG erfara i andra halvlek då City tog ett stort kliv mot klubbens första Champions League-final.

Neymar var fenomenal före paus då han fick många bollar att jobba med i ett aktivt PSG. Efter paus passiviserades hemmalaget och då försvann Neymar ur matchbilden.
29.04.2021 11:19 UPPDATERAD 29.04.2021 14:25
PSG manglade City i första halvlek, med undantag för de inledande minuterna då hemmalaget kände gästerna lite på pulsen. Efter det var det PSG för hela slanten. City kom ingen vart och såg mer vilset ut än laget gjort på hela säsongen.
1-0 kunde ha varit mera och då spelarna sprang in för pausvilan på ödsliga Parc des Princes var det inte många som gav City någon större chans i andra halvlek, så överlägset var PSG i första halvlek.
Mental styrka går ofta hand i hand med vetskapen om att man är rätt bra. City är ruskigt bra och den mentala styrka laget besitter kommer långt från att managern Pep Guardiola och hans stab drillat sina spelare under så oerhört många timmar på träningscentret. Rutiner och repetition ger trygghet och även om City var rejält skakat i paus var det långt ifrån uppgivna miner inom laget.

ANDRA LÄSER