Nya stödet till Osaka: "Jag är stolt över idrottare som tar ansvar för sin psykiska hälsa"

Tennisstjärnan Naomi Osaka hoppade av Franska mästerskapen på grund av psykisk ohälsa. Nu får hon stöd från amerikanska golfaren Michelle Wie West. – Jag tycker att det Naomi gjort den senaste veckan är otroligt modigt, säger hon.

Naomi Osaka hoppade av Franska mästerskapen och talade ut om sin psykiska ohälsa. Arkivbild.
Världstvåan meddelade inför storturneringen i Paris att hon tänkte nobba de obligatoriska presskonferenserna efter matcherna då det påverkade hennes psykiska hälsa negativt.
Osaka bötfälldes och organisationen för de fyra grand slam-turneringarna hotade med att diskvalificera henne om bojkotten fortsatte.
Då valde japanskan i stället att hoppa av turneringen och skrev i ett uttalande att hon haft problem med depressioner och social ångest sedan genombrottet.
Osaka har fått stort stöd från idrottsvärlden för sitt val. Amerikanska golfaren Michelle Wie West instämmer i hyllningarna:
– Jag tycker att det Naomi gjorde den senaste veckan var otroligt modigt. Jag förstår också att en del av att vara idrottare är att tala med pressen, för att det är så turneringarna går runt, genom mediebevakning, säger hon.
US Open-vinnaren från 2014 säger att det är tufft som spelare framför allt när det går dåligt, och att livet är mer än bara ens idrott.
– Jag är väldigt stolt över idrottare som tar ansvar för sin psykiska hälsa och gör den till en prioritet, säger hon.
ANDRA LÄSER