Österbottningar förverkligar sina sexfantasier flitigast

I östra Finland blir folk allt mer öppna när det gäller sex. I Österbotten har flest fått sin sexuella fantasi uppfylld, medan två sexpartner är ett populärt koncept i norra Finland.

Finländarna bosatta i landets östra delar är nöjdast med sitt sexliv.
Folk i östra Finland är nöjdast med sitt sexliv och de som bor i norr fantiserar mest om en trekant. Det och mycket mer visar en ny undersökning från sexleksaksbutiken Kaalimato.com.
Enligt undersökningen har finländarnas inställning till sex blivit öppnare. I östra Finland är folk mest nöjda med sitt sexliv. Där är 54 procent åtminstone relativt tillfreds med sitt sexliv.
Invånarna i landets östra delar ligger också etta i en annan kategori. De är de flitigaste användarna av sexleksaker då de har sex med sin partner.
Det är en tydlig förändring jämfört med 2020. Då var folk i östra Finland mer missnöjda med sitt sexliv jämfört med resten av landet.
"Folk har blivit mer öppna när det gäller sex och sexualitet i östra Finland det senaste året", säger sexualterapeuten Annukka Lavikainen på Kaalimato.com.

Österbottningarna uppfyller sina sexuella fantasier

När det gäller sexuella fantasier är personer i norra Finland bäst på att förverkliga sina egna. En av fyra upplever att de fått uppleva sin våta dröm på riktigt.
Tittar man på landskapsnivå är det Satakunta och Österbotten som slår resten på fingrarna. Där har en av tre fått sin sexuella önskan uppfylld.
Östra Finland är även bäst på att förverkliga sin partners sexfantasi – 23 procent. På landskapsnivå är det Norra Karelen som dominerar med 43 procent. I Kajanaland bor det flest personer som inte förverkligat någon sexuell fantasi över huvud taget – 82 procent.
I norra Finland drömmer man om en trekant mer än i resten av landet, fler än en tredjedel fantiserar om sex med två andra personer. Andelen är cirka 10 procent högre än i resten av landet.
Tusen finländare i åldern 18-70 år deltog i undersökningen som gjordes i våras.

ANDRA LÄSER