Tandoorikryddad kyckling

En riktig indisk tandoori ska lagas i en speciell ugn. Här får vi vackert nöja oss med köksspisen. Tandoorikryddan är en blandning som öppnar genvägen till det indiska köket.

Tandoorikryddad kyckling öppnar en genväg till det härliga indiska köket. Foto: TT
För 4 personer, 30 minuter
600 g kycklingfilé
1 msk tandoorikrydda
2 msk vetemjöl
4 msk veteströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja
Till såsen:
2 dl mager crème fraiche
3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
ris
500 g wokgrönsaker
naanbröd (indiskt bröd som finns att köpa i välsorterade affärer)
Gör så här:
1. Blanda såsen av crème fraiche, majonnäs, riven vitlök och vinäger. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Blanda tandoorikryddan med vetemjöl och veteströbröd. Rulla kycklingbitarna i blandningen och stek i rapsolja. Lägg bitarna i en ugnsfast form i ugnen på 175 grader i 10–12 minuter, eller tills de är genomstekta.
3. Stek wokgrönsakerna hastigt med rapsolja i het panna. Ris smakar bäst till och lite färska örter lyfter rätten både i smak och i utseende. Naanbröd är supergott till och snudd på ett måste till indisk mat.

ANDRA LÄSER