För 4 personer, 30 minuter
600 g kycklingfilé
1 msk tandoorikrydda
2 msk vetemjöl
4 msk veteströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja
Till såsen:
2 dl mager crème fraiche
3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
ris
500 g wokgrönsaker
naanbröd (indiskt bröd som finns att köpa i välsorterade affärer)
Gör så här:
1. Blanda såsen av crème fraiche, majonnäs, riven vitlök och vinäger. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Blanda tandoorikryddan med vetemjöl och veteströbröd. Rulla kycklingbitarna i blandningen och stek i rapsolja. Lägg bitarna i en ugnsfast form i ugnen på 175 grader i 10–12 minuter, eller tills de är genomstekta.
3. Stek wokgrönsakerna hastigt med rapsolja i het panna. Ris smakar bäst till och lite färska örter lyfter rätten både i smak och i utseende. Naanbröd är supergott till och snudd på ett måste till indisk mat.
ANDRA LÄSER
Ekonomi och näringsliv
Platt fall för finlandssvenskarna som tog sitt it-bolag till New York-börsen – ”Det är vad det är”
04.02.2023 05:02

Ukraina
Sårade lämnas kvar på slagfältet när Wagnergruppen strider – ”De är som zombier”
03.02.2023 18:38

Brott
Drumsö och Tölö sticker ut i dyster stöldstatistik – så här skyddar du bilens dyrbaraste del
04.02.2023 05:02

Nato
Senator till HBL: USA bör överväga ekonomiska sanktioner mot Turkiet – ”varit en svekfull bundsförvant”
04.02.2023 09:00

Mat och dryck
Som ung dolde Anders Wikström sin passion: ”Det ansågs inte manligt utan något som mammor sysslade med”
04.02.2023 05:02
