För 4 personer, 30 minuter
600 g kycklingfilé
1 msk tandoorikrydda
2 msk vetemjöl
4 msk veteströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja
Till såsen:
2 dl mager crème fraiche
3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
ris
500 g wokgrönsaker
naanbröd (indiskt bröd som finns att köpa i välsorterade affärer)
Gör så här:
1. Blanda såsen av crème fraiche, majonnäs, riven vitlök och vinäger. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Dela kycklingfiléerna i tre delar på längden. Blanda tandoorikryddan med vetemjöl och veteströbröd. Rulla kycklingbitarna i blandningen och stek i rapsolja. Lägg bitarna i en ugnsfast form i ugnen på 175 grader i 10–12 minuter, eller tills de är genomstekta.
3. Stek wokgrönsakerna hastigt med rapsolja i het panna. Ris smakar bäst till och lite färska örter lyfter rätten både i smak och i utseende. Naanbröd är supergott till och snudd på ett måste till indisk mat.
ANDRA LÄSER

Politik
Statsvetare om Marins festvideo: Unga vill se äkta människor – frågan är om det inkluderar vilt partajande
18.08.2022 19:00

Politik
Både drogmisstankar och förståelse – så här reagerar politiker och utländska medier på Sanna Marins festvideo
18.08.2022 15:30
Stiftelser
Nu har domen fallit i härvan kring de nymanska stiftelserna – två styrelsemedlemmar döms för brott
18.08.2022 16:56