Ryskt tronskifte i konståknings-VM

Ryska paret Anastasia Misjina, 19, och Aleksandr Galliamov, 21, visade att meriter inte är allt när de skrällde och vann paråkningen i konståknings-VM i Globen. – Vi är väldigt överraskade att vi vann, jag vet inte vad vi ska säga för vi förstår det inte än, säger Misjina efter segern.

Anastasia Misjina och Aleksandr Galliamov vann VM i paråkning i Globen.
Efter det korta programmet låg Misjina/Galliamov på tredjeplats, men efter ett nästan perfekt genomfört program i friåkningen tog de unga ryssarna hem den sammanlagda segern.
Det mer meriterade ryska paret Jevgenija Tarasova och Vladimir Morozov som tagit två silver och ett brons i tidigare mästerskap, var på jakt efter det första guldet. Men i finalen kom de fyra – och blev sämst av de ryska paren.
Det tredje ryska paret i finalen, Aleksandra Boikova och Dmitrij Kozlovskij, tog nämligen bronsplatsen. De gick upp i ledning efter det korta programmet, men guldet föll dem ur händerna efter två misstag av Boikova i friåkningen.
Mellan de ryska paren klämde sig det kinesiska paret Sui Wenjing/Han Cong in på andraplats. Paret vann VM både 2017 och 2019, men fick nöja sig med silver i Globen.

ANDRA LÄSER