Chelsea körde över Arsenal i toppmötet

Chelsea spetsar till toppstriden i Super League.Borta mot serieledande Arsenal tog Chelsea en tung skalp och vann med 4–1.

Bethany England (mitten) inledde målskyttet för Chelsea i 4–1-segern mot Arsenal.
19.01.2020 18:29 UPPDATERAD 20.01.2020 16:38
Efter tio avvaktande inledningsminuter gick bortalaget plötsligt på knock.
Engelska landslagsstjärnan Bethany England inledde målskyttet genom att med vänstern skruva in bollen i den bortre burgaveln – och bara tre minuter senare small det igen.
Nyförvärvet Samantha Kerr gjorde sitt första mål i klubben när hon avslutade säkert med pannan på norskan Guro Reitens långa inlägg från vänsterkanten.
Trots den tidiga 2–0-ledningen slog Chelsea inte av på takten utan tryckte även in 3–0 innan 20 minuter var spelade. Detta genom Sophie Ingle som fiskade upp en andraboll utanför straffområdet och dunkade bollen, mycket vackert, in i det bortre krysset.
När Guro Reiten, i den andra halvleken, sedan nickade in 4–0 för Chelsea på Jonna Anderssons precisa inlägg var det tack och god natt för Arsenal.
Bethany Mead reducerade visserligen för hemmalaget efter ett svagt målvaktsingripande av Ann-Katrin Berger men "Gunners" var aldrig nära att hota Chelsea – som överraskande enkelt tog hem samtliga poäng i toppmötet.
4–1-segern gör att Chelsea, som alltjämt är obesegrade efter tolv omgångar, nu bara är en poäng bakom Manchester City och Arsenal i tabellen med en match mindre spelad.

ANDRA LÄSER