När man talar om trollen blir det spindelbingo och mögelsaft

Hur vill du fira ditt födelsedagskalas? Trollet Berta ska fylla hundra och funderar kring kalasplaner och vänskap. Var och en får vara precis sådan man är, det är sensmoralen i Teater Taimines Kalas på riktig, som inleder teaterns 20-årsjubileum.

Trollet Berta (Silva Lillrank) firar helst hundraårskalas med sina bästa vänner Råttan och Vårtis, alla tre fint utmejslade och personliga karaktärer.
03.03.2022 09:31 UPPDATERAD 03.03.2022 22:22

Teater Taimine: Kalas på riktigt.

I alla roller: Silva Lillrank. Regi: CG Wentzel. Text och visuell helhet: Lena Frölander-
Ulf. Musik: Oskar Silén. Scenografi: Lasse Idman.
Målgrupp 2-6 åringar.
Premiär i Ivisnäs daghem den 2.3.
För en vuxen är det inte vardagsmat att få se teater för målgruppen dagisbarn i autentisk daghemsmiljö. Det känns därför lite extra mysigt att avnjuta Teater Taimines premiär omgiven av alfabetsplanscher och utklädningskläder, i barnens egen trygga vardagsmiljö. Här finns ingen upphöjd scen med ridå och kulisser utan barnen får träffa skådespelaren Silva Lillrank både i egen hög person och som scengestalt. Därmed blir publiken på ett fint sätt delaktig i teaterns grundläggande metamorfos, då skådespelaren träder in i och ut ur pjäsen.
Pjäsen Kalas på riktigt handlar om trollet Berta, som grubblar på sin hundraårsfest – om man verkligen måste bjuda alla, vad man ska leka, om man inte får fira sitt livs första kalas precis som man själv vill. Var och en får vara precis sådan man är, är budskapet i all sin enkelhet.

ANDRA LÄSER