Ett fladdrigt Liverpool ingen match för Real Madrid

Liverpoolmanagern Klopp sade inför match att han inte ville tänka på historien, 2018 och händelserna under finalen utan att han endast ville fokusera på att få sitt lag i bästa möjliga slag ut på planen till kvartsfinalen mot Real Madrid.

Liverpool var steget efter och 1-3 är siffror som smickrar de engelska mästarna.
07.04.2021 14:24
Men då matchen sparkade i gång på Valdebebas ödsliga träningsanläggning, två mil nordost och en emotionell oändlighet från de starkaste strålkastarna på Reals hemmastadion Santiago Bernabeu var det bara att konstatera att Liverpools taktik och utförande var på ungefär samma nivå. Och den nivån var inte direkt skyhög.
Där Liverpool misslyckades med det mesta i första halvlek visade Real Madrid än en gång, den för motståndarna, kusliga förmågan att prestera på topp då det gällde som mest. Reals spel har stundtals hackat betänkligt under säsongen men i april är det bara att konstatera att Real har ena foten i semifinal i Champions League och alla chanser att försvara den spanska ligatiteln. Inte helt illa för ett lag som i den fräna spanska pressen stundtals anklagats för att spela fotboll som en påse nötter.
2-0 i paus kunde ha varit 5-0 och Real verkade inte särskilt skärrat av att ordinarie mittbackarna Sergio Ramos och Raphael Varane saknades, den sistnämnda fick coronabesked timmarna före avspark.

ANDRA LÄSER