Diane Lockhart väljer sida i uppföljaren till The Good Wife

The Good Fight tar vid ett år efter att handlingen i The Good Wife avslutades. Julianna Margulies är inte längre med i uppföljaren. I stället är det Christine Baranski som tar över huvudrollen i dramaserien som kretsar kring juridik och politik.

Ett år senare. Christine Baranski tar över huvudrollen i uppföljaren till The Good Wife.

The Good Fight finns på HBO Nordic.

Bernard Madoff heter en av USA:s mest hatade finansskurkar. Madoff arresterades 2008 och befanns skyldig till att tusentals amerikaner förlorade sina hem och sina besparingar och fick se alla drömmar om college för barnen och en tryggad pensionärstillvaro gå upp i rök.
Nu börjar historien om Bernie Madoffs sinnrikt byggda pyramid yngla av sig på film och tv. Robert de Niro gestaltar Madoff och Michelle Pfeiffer spelare den enligt egen utsago totalt omedvetna hustrun Ruth Madoff i dramat The Wizard of Lies och på HBO Nordic tar serien The Good Fight (CBS 2017–) upp råden.
The Good Fight är en fristående fortsättning på långköraren The Good Wife (CBS 2009–16). Alicia Florrick (Julianna Margulies) har försvunnit men Diane Lockhart finns kvar, kraftfullt gestaltad av karismatiska Christine Baranski.
Serien inleds med att Dianes ambitiösa guddotter Maia Rindell (Rose Leslie) får tjänst som advokat på Lockhart, Deckler, Gussmann, Lee osv. och är ifrån sig av lycka medan Diane drömmer om en tillvaro som lycklig pensionär i Provence.
Uppvaknandet till den krassa verkligheten blir brutalt. Maias pappa och Diane Lockharts gode vän Henry Rindell (Paul Guilfoyle) har ägnat sig åt Ponzibedrägeri, vilket innebär att "avkastningen" består av investeringar från nya investerare och är samma form av ekonomisk brottslighet som fällde Bernie Madoff. En av dem som ruineras inom loppet av bara några timmar är Diane Lockhart.
Plötsligt tvingas advokat Lockhart, känd för sin extravaganta smak, sin dyra livsstil och sitt vackra hem, inse att hon, hur skicklig hon än är som advokat, inte längre äger någonting och att hon inte ens är attraktiv på arbetsmarknaden.
"Du är giftig", säger en av Diane Lockharts kolleger på tal om det faktum att Diane rekommenderade sina vänner att investera i fonder som drevs av den skrupelfria Henry Rindell.
The Good Fight är, liksom The Good Wife, en serie som appellerar till i synnerhet kvinnor. Dramat beskriver kvinnor som vill göra karriär och som tvingas göra det på männens villkor, och bli ännu skickligare än de. Diane Lockhart är en av dem, hon blir tilltufsad men reser sig och fortsätter kämpa.
I Maia Rindell har Diane en duktig adept som dessutom för sin egen kamp, i en lesbisk relation som lär sättas på hårda prov i senare avsnitt.
ANDRA LÄSER