Relex tog hem jätteinvestering och lovar att öka på alla fronter

Relex Solutions värderas till maffiga 5 miljarder euro. Mjukvarubolaget ser till att mataffären har saker att grilla om vädret blir bra till veckoslutet. Väder, tidpunkt och säsonger påverkar människors köpbeteende.

Relex Solutions hjälper sina kunder att ta bort onödiga rutinjobb. Tack vare bättre effektivitet blir det mindre matsvinn och mindre utsläpp, säger Johanna Småros.
17.02.2022 17:54
Mataffärer har ett dilemma. Efterfrågan på en måndag och en lördag kan vara väldigt olika. På veckoslutet är det många som veckohandlar, samtidigt som butikerna har få eller inga leveranser. Vid olika säsonger och högtider blir problematiken ännu tydligare. Det här är något som finländska Relex Solutions gör affärer på.
Relex försöker effektivisera handelns varuflöden, bland annat genom att analysera och göra pålitliga försäljningsprognoser. Det är ett datadrivet bolag som växer så det knakar. Bolaget grundades 2005 och meddelade på torsdagen att de har landat en investering på 500 miljoner euro. Det är den största investeringsrundan som någonsin gjorts av ett finländskt tillväxtföretag.

ANDRA LÄSER