Kina stoppar biljettförsäljning till OS

Det kommer inte att säljas några biljetter till OS-tävlingarna i Peking.Bara inbjudna åskådare är välkomna in på arenorna, meddelar arrangören.

Det blir tomma läktare i OS i Peking. Arkivbild.
Tanken har tidigare varit att personer i Fastlandskina ska kunna köpa biljetter till vinterspelen, men nu slopas den planen på grund av smittspridningen av covid-19.
"För att skydda hälsan och säkerheten för OS-relaterad personal och åskådare, har vi beslutat att ändra planen att sälja biljetter till allmänheten", säger arrangörskommittén i ett uttalande.
Trots det kommer OS inte att avgöras inför helt tomma läktare. I stället kommer arrangörerna att bjuda in åskådare som får följa tävlingarna på plats.
Det är oklart vilka eller hur många som får möjligheten att komma in på arenorna.
"Arrangörerna förväntar sig att dessa åskådare följer de strikta covidåtgärderna innan, under och efter varje tävling som en förutsättning för att kunna leverera ett tryggt och bra OS", säger arrangörskommittén.
Beskedet kommer efter att antalet coronafall i Kina i mitten av januari nådde sin högsta nivå sedan mars 2020.
OS invigs den 4 februari.
Sommar-OS i Tokyo avgjordes utan publik förutom bland annat ett antal fotbollsmatcher utanför den japanska huvudstaden där det släpptes in åskådare.
ANDRA LÄSER