Fazer permitterar butiksbageripersonalen – nästan 600 anställda berörs

För att minimera effekterna av permitteringarna strävar Fazer efter att hitta ersättande arbetsuppgifter för en del av de anställda.

Fazer Bageri Finlands kommunikationsdirektör Anniina Niemistö säger att det i nuläget saknas exakta siffror på hur många som kommer att bli permitterade. Behovet ska kontrolleras per butiksbageri.
16.04.2020 14:26
Samarbetsförhandlingarna om permittering av personalen i butiksbageriverksamheten har avslutats, meddelar Fazer Bageri Finland på torsdagen.
Permitteringar är aktuella i så gott som alla Fazers 94 butiksbagerier. Sammanlagt arbetar 597 anställda i de olika butiksbagerierna.
Fazer Bageri Finlands kommunikationsdirektör Anniina Niemistö säger att det i nuläget saknas exakta siffror på hur många som kommer att bli permitterade. Behovet ska nu kontrolleras per butiksbageri.
– För att minimera effekterna av permitteringarna strävar vi efter att komma överens med våra medarbetare om att ta ut innestående semesterdagar och andra ledigheter och försöker hitta tillfälliga uppgifter inom Fazers andra enheter i mån av möjlighet, säger Markus Hellström, vd för Fazer Bageri Finland, i ett pressmeddelande.
Under coronakrisen har det skett snabba och oväntade förändringar i konsumenternas efterfrågan på olika bageriprodukter. Förpackat bröd säljer fortsättningsvis bra, men försäljningen av lösviktsprodukter och handbakat bröd packat i papperspåsar har minskat i många butiker, meddelade Fazer då permitteringsvarslen kom.

ANDRA LÄSER