Nagelsmann körde fast igen

- Bittert. En av våra bättre matcher på en tid. Ett typiskt mål att släppa in mot ett spanskt lag. Inte min viktigaste match i karriären. Bayerntränaren Julian Nagelsmann har hittills klarat sig tämligen långt utan att kritiseras alltför häftigt i tysk press men uttåget mot Villarreal i CL-kvarten lär ändra på den saken.

Bayern körde fast helt på spansk mark.
13.04.2022 13:36 UPPDATERAD 13.04.2022 13:37
Villarreal var klart bättre i den första matchen. Bayern körde fast helt på spansk mark och den anstormning och fullständiga dominans många räknat med från start i returen i München uteblev då de lika fysiskt starka som taktiskt smarta gästerna höll positionerna, balansen och spelade sig ur situation efter situation. Sällan har man sett Robert Lewandowski så blek. Den polska målmaskinen var precis lika dålig i första mötet. Lag och tränare som fruktar Bayern och Lewandowski kan ta en titt på hur taktiskt genialiske Unai Emery lagt upp det hela. Båda går att stoppa om alla går ut och gör jobbet.
Raul Albiol fanns hela tiden i närheten av Lewandowski och den enormt rutinerade Albiol behärskar det mesta. Lewandowski såg stundtals ut att drömma om att vara någon helt annanstans än i närheten av den robuste mittbacken som 36 år gammal är lika bra som någonsin.
Bayern hade ett avslut på mål före paus. Några till i andra halvlek då Lewandowski också gjorde 1-0 efter det enda momentet av slarv Villarreal gjorde sig skyldigt till över 180 minuter av kvartsfinalfotboll.

ANDRA LÄSER