Åländsk regissör ber om ursäkt: ”Kränkt ett antal människors integritet”

Den åländske teaterregissören Robert Liewendahl har skickat ut ett pressmeddelande där han ber om ursäkt efter HBL:s avslöjande.

”Det är uppenbart att jag kränkt ett antal människors integritet. Jag ber om ursäkt för det”, säger han.

Amatörteaterföreningen Teater Alandica har sin huvudscen inne på Alandica kultur och kongress i Mariehamn.
Annica Lindströmannica.lindstrom@hbl.fi
19.09.2022 18:46 UPPDATERAD 20.09.2022 09:26

Detta har hänt: Teater Alandica

Söndagen den 18 september 2022 publicerar HBL en artikel där sex anonyma personer berättar om hur den åländska amatörteaterföreningen Teater Alandicas styrelseordförande och grundare Robert Liewendahl har betett sig olämpligt.
På söndag kväll meddelar Teater Alandicas styrelse att Robert Liewendahl avgår från ordförandeposten.
På måndag eftermiddag skickar Liewendahl ut ett pressmeddelande där han ber om ursäkt.
På söndagen publicerade HBL en granskande artikel där sex anonyma personer berättar om hur den åländska amatörteaterföreningen Teater Alandicas styrelseordförande och grundare Robert Liewendahl har betett sig olämpligt mot dem. I artikeln intervjuas Liewendahl och han förnekar alla anklagelser.
På söndag kväll meddelar teaterföreningen Teater Alandicas styrelse att Liewendahl avgår som ordförande. Och på måndag eftermiddag skickar Liewendahl ut ett pressmeddelande där han ber om ursäkt.
Liewendahl skriver att han är uppvuxen i en familj där man gett varandra hjärtliga kramar och ofta kindpussats på franskt manér. Det här har han fortsatt med i teatervärlden.
”Jag har levt i tron att dessa uttryck för värme och uppskattning befrämjar gemenskapen. Nu har det visat sig att så inte är fallet. Alla människor uppskattar inte såna vänskapsbetygelser. De tolkar dem på helt andra sätt än vad som var avsikten”, skriver han.

ANDRA LÄSER