Sonja Kailassaari inför söndagens final i Tanssii tähtien kanssa: ”Ett vemodigt slut för oss alla”

På söndag är det finaldags för årets Tanssii tähtien kanssa. Sonja Kailassaari och Benjamin Peltonen är lättade, men samtidigt lite vemodiga över att tävlingen snart är över.

Sonja Kailassaari och Matti Puro har gått från klarhet till klarhet Tanssii tähtien kanssa.
Niclas Lönnqvistniclas.lonnqvist@hbl.fi
18.11.2022 10:24
Tre par är kvar i Tanssii tähtien kanssa: Benjamin Peltonen och Saana Akiola, Sonja Kailassaari och Matti Puro samt Jaakko Loikkanen och Ansku Bergström. Sonja Kailassaari berättar att det tagit några dagar för henne att smälta det faktum att hon nu är i final.
– Det är helt otroligt coolt och det känns som att det bästa teamet är i finalen. Stämningen är mycket bra och alla uppmuntrar varandra, säger Kailassaari.
I finalen dansar paren tre danser. En dans är tittarnas önskemål som paren framfört tidigare, en dans är ett fritt nummer utan begränsningar och den tredje dansen går ut på att finalisterna dansar med någon person som står nära. För Sonja Kailassaaris del var valet lätt. Hon dansar med sin sambo Aku Hirviniemi.
– Vi är tre som dansar en dans. Jag, Aku och min danspartner från tävlingen Matti. Jag kan ännu inte riktigt avslöja hurdan dans det blir, men det är en dans med tangovibrationer. Jag är glad och tacksam över att få uppträda tillsammans med Aku för han har stött mig mycket i tävlingen. För honom är det en upplevelse. Aku är ju van att uppträda framför kameran, men jag tror att han nog är ganska nervös. Det är ändå fråga om dans, som är ett blottande sätt att uppträda, säger Kailassaari.
Hon säger att hon inte är trött på att dansa eller träna. Det är betydligt tyngre att pussla ihop jobb, familjeliv och medverkan i tävlingen.
– Det blir skönt att återvända tillbaka till det normala på måndag, men samtidigt vemodigt och jag tror att en tom känsla kommer att vara verklighet för mig på söndag, säger Kailassaari.
Benjamin Peltonen och Saana Akiola kan med lugn och ro se fram emot söndagens final i Tanssii tähtien kanssa.
Benjamin Peltonen intygar att han fortfarande har energi och entusiasm att dansa på söndag. Han ska dansa tillsammans med sin bror Emil och Saana Akiola till tonerna av Aviciis Hey Brother.
– Emil ser väldigt mycket fram emot att dansa så det blir roligt. Det har varit en fin resa hela hösten. Det är roligt att det är final för nu vet man att det finns en chans att vinna tävlingen. Jag var betydligt nervösare inför semifinalen för en vecka sedan. Nu faller ingen bort. Det gör att jag är avslappnad, säger Peltonen.
I likhet med Kailassaari medger Peltonen att ett visst vemod säkert kommer att infinna sig efter att tävlingen är över.
– Jag tror att jag ska vila i några dagar och trycka på resetknappen, men länge får jag inte vila eftersom jag uppträder på Tavastiaklubben nästa vecka, säger Peltonen.

Fotnot: Tanssii tähtien kanssa sänds på MTV3 och i MTV Katsomo på söndag kl. 19.30. 

ANDRA LÄSER