Finland visade prov på moral igen

Finland och Markku Kanerva visade än en gång hur svårt Finland numera är att besegra. Där tidigare upplagor av herrlandslaget hade vikt ner sig efter ett surt och sent baklängesmål tog Finland över helt och jobbade ihop till en välförtjänt kvittering. 2-2 mot Bosnien och 1-1 mot Ukraina är resultat som i allra högsta grad betyder att Finland är med i racet om främst andra plats och playoffspel till VM i Qatar.

Teemu Pukki gjorde sitt trettionde mål i landslagströjan mot Ukraina.
29.03.2021 13:23 UPPDATERAD 29.03.2021 14:32
Ukraina var märkligt passivt. Den anstormning som många väntade sig i inledningen kom aldrig. Kanske att tränare Sjevtjenkos, elegant värre i en perfekt sittande rock av exklusivt material, respekt för de finska kontringarna och en viss Teemu Pukki var så stor att han valde att gå på säkerhet.
Inte så att Finland bjöd upp till någon offensiv dans i Kievs kväll. I Finlands värld är allt annat underordnat defensiven som kommer på första plats i Kanervas tänk.
Finland tog emot och spelade noggrant positionsspel. Tanken var att krympa ytorna för de snabba och tekniska ukrainarna och taktiken fungerade bra. Uppe på topp höll Teemu Pukki hela tiden hemmalaget på tårna. Norwichstjärnan är så glödhet just nu att det är synd att inte EM börjar om en vecka.

ANDRA LÄSER