För 4 personer, 30 minuter
600 g blandfärs 70 procent nötkött/30 procent griskött
1 kall, kokt potatis
1 ägg
1/2 msk konc. kalvfond
salt och peppar
smör och rybsolja
6–8 färska champinjoner
1 liten gul lök
2 dl grädde
Att äta till:
pasta penne
rårörda lingon
råkostsallad med riven morot, finstrimlad vitkål och några droppar äppelcidervinäger
Gör så här:
1. Blanda köttfärs med en pressad kokt potatis (cirka 1 deciliter), ägg, kalvfond, salt och peppar. Rulla små köttbullar. Finhacka gul lök och champinjoner.
2. Stek köttbullarna i lika delar smör och rybsolja. Vänd runt dem flera gånger. Tillsätt svamp- och lökhack och stek någon minut till. Avsluta med grädde. Låt koka samman några minuter.
3. Servera med pasta, rårörda lingon och en råkostsallad.
ANDRA LÄSER
Brott
Drumsö och Tölö sticker ut i dyster stöldstatistik – så här skyddar du bilens dyrbaraste del
04.02.2023 05:02

Mat och dryck
Som ung dolde Anders Wikström sin passion: ”Det ansågs inte manligt utan något som mammor sysslade med”
04.02.2023 05:02

Ukraina
Sårade lämnas kvar på slagfältet när Wagnergruppen strider – ”De är som zombier”
03.02.2023 18:38

Nato
Senator till HBL: USA bör överväga ekonomiska sanktioner mot Turkiet – ”varit en svekfull bundsförvant”
04.02.2023 09:00

Ekonomi och näringsliv
Platt fall för finlandssvenskarna som tog sitt it-bolag till New York-börsen – ”Det är vad det är”
04.02.2023 05:02
