För 4 personer, 30 minuter
600 g blandfärs 70 procent nötkött/30 procent griskött
1 kall, kokt potatis
1 ägg
1/2 msk konc. kalvfond
salt och peppar
smör och rybsolja
6–8 färska champinjoner
1 liten gul lök
2 dl grädde
Att äta till:
pasta penne
rårörda lingon
råkostsallad med riven morot, finstrimlad vitkål och några droppar äppelcidervinäger
Gör så här:
1. Blanda köttfärs med en pressad kokt potatis (cirka 1 deciliter), ägg, kalvfond, salt och peppar. Rulla små köttbullar. Finhacka gul lök och champinjoner.
2. Stek köttbullarna i lika delar smör och rybsolja. Vänd runt dem flera gånger. Tillsätt svamp- och lökhack och stek någon minut till. Avsluta med grädde. Låt koka samman några minuter.
3. Servera med pasta, rårörda lingon och en råkostsallad.
ANDRA LÄSER

Politik
Både drogmisstankar och förståelse – så här reagerar politiker och utländska medier på Sanna Marins festvideo
18.08.2022 15:30
Politik
Statsvetare om Marins festvideo: Unga vill se äkta människor – frågan är om det inkluderar vilt partajande
18.08.2022 19:00
Stiftelser
Nu har domen fallit i härvan kring de nymanska stiftelserna – två styrelsemedlemmar döms för brott
18.08.2022 16:56
