Vinterköttbullar med lingon och pasta

Under vår och sommar öser vi i färska örter i köttfärssmeten. Till vinterköttbullarna unnar vi oss gärna en skvätt grädde i pannan för att ge en mjukare av smak.

Milda, mjuka och med en härlig smak av grädde gör vinterköttbullarna till en favorit just nu.
För 4 personer, 30 minuter
600 g blandfärs 70 procent nötkött/30 procent griskött
1 kall, kokt potatis
1 ägg
1/2 msk konc. kalvfond
salt och peppar
smör och rybsolja
6–8 färska champinjoner
1 liten gul lök
2 dl grädde
Att äta till:
pasta penne
rårörda lingon
råkostsallad med riven morot, finstrimlad vitkål och några droppar äppelcidervinäger
Gör så här:
1. Blanda köttfärs med en pressad kokt potatis (cirka 1 deciliter), ägg, kalvfond, salt och peppar. Rulla små köttbullar. Finhacka gul lök och champinjoner.
2. Stek köttbullarna i lika delar smör och rybsolja. Vänd runt dem flera gånger. Tillsätt svamp- och lökhack och stek någon minut till. Avsluta med grädde. Låt koka samman några minuter.
3. Servera med pasta, rårörda lingon och en råkostsallad.

ANDRA LÄSER