Dyra böter för Ålands rikaste person – igen

Anders Wiklöf körde direkt till polisstationen i sin Bentley för att klara upp fortkörningen med polisen. Bild: Nya Åland/Mathilda Kull

63 800 euro. Så mycket kostade det för kommerserådet Anders Wiklöf att köra för fort i helgen.

Det var under lördagskvällen när Anders Wiklöf var på väg till Önningebymuseet för att dela ut ett konstpris som han körde för fort. Det resulterade i 12 dagsböter på totalt 63 680 euro.

Enligt en polisrapport från kvällen körde han 71 km/h där hastighetsbegränsningen är 50 km/h.

– Jag hoppas bara att det går till något bra, som vården eller skolor. Då skulle det kännas bättre, säger Wiklöf om böterna.

– Jag måste ju ta mitt straff, det är klart. Men det är lite lustigt att Ålands politiker inte ändrat den här lagen trots att de sagt att de ska göra det. Det är orättvist, det borde finnas ett tak, fortsätter han.

Wiklöf åkte direkt från vernissagen till polisstationen i Mariehamn för att klara upp händelsen med polisen. Anders Wiklöf har tidigare åkt på fortkörningsböter. År 2013 fick han 95 000 euro i böter när han körde 77 km/h där högsta tillåtna hastigheten är 50 km/h.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning