Dyr norsk klädmiss under EM

Storstjärnan Sander Sagosens svarta kompressionsshorts har kostat Norge dryga böter under handbolls-EM. Bild: TT-AP

Norge vet hur man spelar handboll, men inte hur man ska klä sig.Det har kostat dem 7000 euro under EM.– Vi får skärpa oss, säger Erik Langerud, generalsekreterare i Norges handbollsförbund, till NRK.

De norska handbollsherrarna har imponerat stort under EM och har fram till söndagen vunnit alla sina fyra matcher. Men de har också slarvat, vilket kostat dem onödiga slantar.

Flera av Norges spelare använder så kallade kompressionsshorts under det vanliga matchstället. Dessa måste enligt internationella handbollsförbundets regler ha samma färg som lagets vanliga kortbyxor, men det har de norska spelarna brutit mot vid samtliga matcher.

Under gruppspelet i Trondheim hade spelare som Sander Sagosen svarta kompressionsshorts under de mörkblå kortbyxorna. Det var mot reglerna, men även när laget till första matchen i mellanrundan, i Malmö, bytte till en blå färg var det regelvidrigt, då nyansen inte var tillräckligt lik matchshortsen.

Regelbrotten har kostat Norge böter på 7 000 euro.

– Å ena sidan har vi försökt att göra ändringar på vägen, till något som är väldigt likt (färgmässigt), så vi tycker att det är lite petigt. Å andra sidan visste vi om det här så vi borde ha varit bättre förberedda också, så vi får se oss lite i spegeln, säger Erik Langerud, generalsekreterare i Norges handbollsförbund, till NRK.

– Det blir mycket pengar som vi gärna hade använt till något annat.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning