Dyk äntligen målskytt då HIFK fällde KalPa – hittade rätt med säsongens 82:a skott

HIFK-spelarna hade orsak att fira inför hemmapubliken. Bild: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Sebastian Dyk sköt säsongens första mål medan Joonas Lyytinen nätade för tredje matchen i följd då HIFK slog KalPa i fredagens ishockeyligamatch.

HIFK stod för säsongens kanske solidaste insats då laget slog KalPa och tog säsongens femte trepoängare.

Säsongstarten har varit allt annat än en dans på rosor för rödtröjorna. Laget har haft gigantiska skadebekymmer, spelet har stundtals sett både oorganiserat och virrigt ut och resultaten har varit mediokra.

Trots att hela nio spelare fortfarande är sjukskrivna, bland dem stjärnspelarna Ville Leskinen, Jesse Saarinen, Henrik Borgström och Frans Tuohimaa, dominerade hemmalaget matchen mot KalPa.

– Det är på den här nivån och det här sättet vi ska spela. Nu visade vi hur bra vi kan spela. Vi stod för en stark och kliniskt insats i hela matchen, sade Joonas Lyytinen i C Mores intervju efter matchen.

Han sade att det inte handlar om några trollkonster eller andra märkligheter då laget lyckades höja sin nivå till matchen mot KalPa.

– Det handlar om hårt arbete och inget annat. Så enkelt är det, sade han

Personligen har Lyytinen lyckats bra i de senaste matcherna. Mot KalPa sköt han 2–0-målet som var början på slutet för gästerna. I IFK:s förra match, då det blev förlust mot KooKoo i tisdags, sköt Lyytinen två mål och i matchen före det stod backen för segermålet i förlängningen mot TPS.

På de två föregående säsongerna har Lyytinen gjort sammanlagt tre mål på 70 matcher i IFK. I höst har det blivit fem mål på nio matcher. Men det är han plötsligt lagets fjärdebästa målskytt efter Anton Lundell (8), Emil Bemström (8) och Jere Sallinen (6).

Han har samma förklaring till målformen som han har till IFK:s starka spel mot KalPa.

– Hårt arbete, inget annat, kommenterar han målen.

En annan IFK-spelare som fått jobba hårt för att näta är svenska anfallsstjärnan Sebastian Dyk. Förra säsongen stod han för 20 fullträffar, mot KalPa satte han säsongens första mål på sitt 82:a skott för säsongen. Inte att undra på att Dyk såg lättad ut då han åkte mot bytesbåset efter sitt 4–1-mål.

HIFK–KalPa 4–2 (1-0, 2-1, 1-1)

I: 13.52 Joona Luoto (Emil Bemström-Otto Koivula) 1–0.

II: 28.17 Joonas Lyytinen (Johan Motin–Alex Broadhurst) 2–0, 28.27 Bemström (Koivula), 34.04 Eetu Luostarinen (Benjamin Korhonen–Joona Riekkinen).

III: 45.14 Sebastian Dyk (Anton Lundell–Luoto) 4–1, 57.05 Balasz Sebok (Kai Kantola–Riekkinen) 4–2.

Mv: Niilo Halonen H 3+6+4=13, Samu Perhonen K 9+6+8=23, borta 57.42-57.52, 58.10-60.00.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Black Friday 2020 – erbjudanden hos Preeco.fi

Mer läsning