Duplantis ställer upp i Sverigekampen – överlägsen i statistiken jämfört med finländarna

Armand Duplantis. Bild: AFP / Lehtikuva / Fabrice Coffrini

Svensk-amerikanske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis har bestämt sig.

Enligt SVT väljer 19-åringen senare i sommar att ställa upp för Sverige i Sverigekampen i stället för att delta i en stavhoppstävling i Paris som arrangeras i anslutning till en Diamond League-gala i den franska huvudstaden.

De båda tävlingarna sammanfaller vid samma tidpunkt på lördagen den 24 augusti.

– Han vill väldigt gärna vara med på Finnkampen (som tävlingen kallas i Sverige), det är en prioriterad tävling, säger Duplantis manager Stina Funke till SVT.

Stavhoppet i Paris var från början tänkt att ta plats i stadsmiljö under fredagen den 23 augusti men nu har arrangören valt att flytta grenen till galaarrangemanget på arenan Stade Sébastien Charléty.

– Stavhoppet är inte en officiell Diamond League-gren i Paris och eftersom man flyttade den en dag gick det inte att köra båda. Då kändes det givet för "Mondo" att välja Finnkampen, säger managern.

Finnkampen avgörs i år på Stockholms stadion den 24–25 augusti.

Duplantis är överlägsen storfavorit då de tre bästa finländska och svenska stavhopparna möts. Duplantis årsbästa utomhus är sex meter jämnt. Tomas Wecksten och Urho Kujanpää innehar det finländska årsbästat som skrivs 545.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning