Duplantis kan bli bäst i världen

Svenske stavstjärnan Armand Duplantis kan bli utsedd till årets manlige friidrottare i världen.

Duplantis är en av tio kandidater till priset som delas ut på det Internationella friidrottsförbundets gala i Monaco den 4 december.

18-åringen slog världen med häpnad när han tog EM-guld i Berlin i augusti på 6,05, den bästa noteringen i världen i år och världsrekord för juniorer.

Den USA-baserade Duplantis är tillsammans med tiokamparen Kevin Mayer, Frankrike, de två enda europeiska friidrottarna som finns bland de tio kandidaterna. Tre av kandidaterna är kenyanska löpare.

I förra veckan blev Armand Duplantis också nominerad till titeln som årets friidrottare i Europa och till årets stjärnskott av det Europeiska friidrottsförbundet EAA. Vinnarna presenteras vid en gala i Lausanne den här veckan.

Fakta

De tio kandidaterna

Här är de tio kandidaterna till årets manlige friidrottare i världen:

Timothy Cheruiyot, Kenya, 1 500 meter, Christian Coleman, USA, 100 meter, Armand Duplantis, Sverige, stav, Eliud Kipchoge, Kenya, maraton, Emmanuel Korir, do, 800 meter, Noah Lyles, USA, 200 meter, Luvo Manyonga, Sydafrika, längdhopp, Kevin Mayer, Frankrike, tiokamp, Abderrahman Samba, Qatar, 400 meter häck, Tomas Walsh, Nya Zeeland, kula.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning