Dubbelmatch i Wimbledon utreds

Fernando Verdasco och hans dubbelpartner David Marrero utreds för matchfixning efter en dubbelmatch i Wimbledon. Nästa vecka spelar Verdasco i Sverige. Arkivbild. Bild: AP Photo/Michel Euler

En dubbelmatch i Wimbledon, som involverar det spanska paret Fernando Verdasco och David Marrero, utreds för matchfixning.

Matchen som flaggats som misstänkt var den i första omgången där Verdasco/Marrero föll mot Leonardo Mayer, Argentina och Joao Sousa, Portugal i fyra set, skriver NZ Herald.

Spelbolaget Pinnacle Sports slog larm till myndigheterna på plats i Wimbledon sedan bolaget fått in "en serie spel från konton med en historia av misstänkta satsningar". Spelen gjordes en timme innan matchen startade.

Marrero säger att han är förvånad över att vara under utredning.

– Jag var hemma och packade resväskan för att åka till Tyskland när jag fick de överraskande nyheterna. Jag har ingen aning. Vad vill du att jag ska säga? Fortsätt att undersöka, jag känner mig väldigt lugn, säger Marrero till den spanska nyhetsbyrån EFE.

Marrero undersöktes för en likande incident vid Australian Open 2016, då i mixeddubbel tillsammans med Lara Arruabarrena. Då friades paret.

Fernando Verdasco, rankad 34:e i världen, är anmäld till nästa veckas Swedish Open i Båstad där han var finalist såväl 2013 som 2016.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning