Drömmöte för Sparv – "Skulle vara smärtsamt att slå dem"

Tim Sparvs FC Midtjylland kämpar mot Manchester United i kväll.Bild: EPA/Claus Fisker

Tim Sparvs FC Midtjylland fick en tuff lott då det blev klart att Manchester United står för motståndet i sextondelsfinalen. För Sparv är det ändå ett drömmarnas matchpar.

– I mina ögon är Manchester United ett Champions League-lag. De borde alltid spela i Champions League och alltid komma vidare från gruppspelet, säger Sparv i en intervju med brittiska The Sun.

Slutspelsmötet mot den anrika Manchesterklubben blir något speciellt för Sparv som varit en Unitedsupporter sedan barnsben. Men i kväll får Sparv glömma sina varma känslor för United då FC Midtjylland försöker sig på en jätteskräll på hemmaplan i det första slutspelsmötet.

– Det är en match där David möter Goljat och en drömmarnas uppfyllelse för mig. Det är den största matchen i vår klubbs historia. I 90 minuter ska jag försöka respektera motståndaren så lite som möjligt, säger finländaren som berättar att legendariska Eric Cantona var orsaken han blev en anhängare av ManU.

Manchester United är storfavorit i matchparet och laget reste till Danmark utan sin storstjärna Wayne Rooney. Inte heller mittfältaren Marouane Fellaini finns i laguppställningen. United floppade i Champions League-gruppspelet, kom bara trea och spelar därför om den mindre Europatiteln.

Sparv och laget har inget att förlora. Han anser att de tuffa gruppspelsmatcherna mot Napoli kan ge en liten möjlighet åt danskarna.

– Det blir intressant att se hur United spelar i Europa League. De är kanske inte lika bra som Napoli. Det var det bästa laget vi mött på några år. Vi förlorade fult, men det var lärorikt, säger Sparv om Napolimatcherna som slutade 4–1 och 5–0 i italienarnas favör.

En seger skulle väcka kluvna känslor hos finländaren.

– Det skulle vara en njutelse men också smärtsamt att slå dem, säger Unitedanhängaren Sparv åt The Sun.

Joona Toivios Molde FK möter spanska Sevilla – tvåfaldig regerande Europa League-mästare – i kväll.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33