Drömfinal i Franska mästerskapen

Rafael Nadal är favorit i finalen mot Novak Djokovic. Bild: Martin Bureau/Lehtikuva

Det blir ett riktigt gigantmöte i finalen av Franska mästerskapen.Novak Djokovic utmanades rejält av Stefanos Tsitsipas i semifinalen. Men det blev till slut världsettan som ställs mot Nadal i finalen.

Efter att Novak Djokovic besegrade den elva år yngre, sjätterankade greken Stefanos Tsitsipas på fredagskvällen blev han redan finalklare Rafael Nadals motståndare i finalen.

Men vägen dit var inte enkel för Djokovic.

Djokovic såg ut att gå mot vinst i tre raka set. Men efter två raka setvinster för serben (6–3, 6–2) vann Tsitsipas tredje med 7–5 och tog matchen till ett fjärde set efter två timmar och 24 minuters spel.

Tsitsipas utmanade

I det fjärde setet chockade Tsitsipas världsettan genom att direkt vinna de två första gemen. Djokovic kom ikapp, men 22-åringen gav sig inte och vann det fjärde setet med 6–4.

Men sedan blev Djokovic för svår för Tsitsipas och världsettan vann det sista setet med 6–1.

– Jag höll mig fokuserad, trots att jag förlorade tredje och fjärde set. Även om han kom tillbaka så behöll jag kontrollen. Jag insåg att jag var piggare än han och lade i en till växel. Jag lyckades avsluta bra, sade Djokovic i Eurosports sändning efter matchen.

Enkel semi för Nadal

Rafael Nadal fick en enkel resa i sin semifinal tidigare på fredagen. Spanjoren besegrade argentinaren Diego Schwartzman i tre raka set (6–3, 6–3, 7–6). Nadal, som vunnit alla tolv finaler han spelat hittills i Paris, spelade mästerlig tennis på Philippe Chatrier Court och bröt Schwartzmans serve tidigt i alla tre set.

Argentinaren utmanade dock Nadal i tredje set, och spanjoren såg skakad ut. Världstvåan lyckades dock reda ut det. Han tog hem matchen i tiebreak, 7–0.

– Jag är i final, jag har inte förlorat ett set, ändå finns det andra gånger jag känt mig bättre på Roland Garros. Förutsättningarna är inte perfekta för mitt spelsätt, det betyder mycket att jag tagit mig hit, sade Nadal efter matchen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning