Dramatiskt avslut för Boston i Philadelphia

Boston föll borta mot Philadelphia. Bild: Maddie Meyer/Lehtikuva

5–5 efter ordinarie matchtid, en mållös förlängning och fem straffrundor – det skulle mycket till innan Philadelphia och Boston kunde skiljas åt i NHL-ishockeyn.Avgörandet bjöd på rejäl dramatik då Bostons Brad Marchand missade pucken vid straffläggningen.

Matchen mellan Philadelphia och Boston i NHL-ishockeyn fick en ovanlig upplösning.

Efter 5–5 vid ordinarie speltids slut, en mållös förlängning och åtta räddade eller missade straffar var det dags för Philadelphias Travis Konecny att skjuta straff. Konecnys straff gick in, och Bostons Brad Marchands hade chans att hålla sitt lag kvar i matchen.

Marchand skrinnade fram mot pucken, nuddade den – men missade att få den med sig från mittlinjen och Philadelphia gick därmed segrande ur mötet.

Philadelphia hade under andra perioden hämtat hem ett 5–2-underläge och inför tredje var ställnigen 5–4 till gästande Boston.

– Vi kämpade oss tillbaka från ett 5–2-underläge, det känns bra, säger Philadelphia-målvakten Carter Hart.

I tredje perioden gjorde Philadelphias Travis Sanheim sitt andra mål för kvällen och räddade laget vidare till förlängning.

Philadelphiatränaren Alain Vigneault berömde Sanheim efter matchen.

– Min uppskattning är att vi bara har skrapat på ytan vad gäller hans potential, säger Vigneault.

Philadelphia vann med 6-5 efter att Travis Konecny satt den angörande straffen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning