Polisen utreder två fall där personer miste livet under helgen

Polisen fortsätter utreda två fall som under helgen ledde till att två personer miste sitt liv. Bild: Jenny Blomqvist/SPT

Skolavslutningshelgen sysselsatte polisen runtom i Finland. En person sköts till döds i Karleby. I Träskända misshandlades en man så allvarligt att han senare avled på sjukhus.

Polisen i Österbotten utreder ett fall där en person miste livet i samband med ett skottdrama i Karleby under lördagskvällen. Mannen som dog i skottdramat var en ortsbo född år 1971.

Den misstänkte är också en man från orten, född år 1965. Han har erkänt att han sköt ett par skott mot offret. Enligt polisen kände den misstänkte och offret varandra från tidigare. Polisen fortsätter nu utredningen.

I centrum av Träskända utsattes en man född år 1960 för misshandel på lördagskvällen. Mannen fick allvarliga skador och fördes till sjukhus. Han avled på sjukhuset under söndagen.

Polisen i Östra Finland gick då ut med bilder på den misstänkta och bad allmänheten om hjälp med identifiering. Polisen meddelar nu att personen är identifierad och tackar för allmänhetens hjälp.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning